Lemmer:

Ondernemen aan de Taanderij op het fraaie bedrijventerrein Lemsterpark en wonen in Lemmer. Wat wil je nog meer??

Lemmer, van oudsher een vissersdorp, maar nu één van de gezelligste watersportcentra van Friesland. Met - vooral in de zomermaanden - een bruisend centrum en prachtig zandstrand met gratis parkeren. Lemmer heeft ruim 10.000 inwoners en maakt sinds 2014 deel uit van Gemeente De Fryske Marren. Met haar ligging in de zuidwesthoek van de provincie vormt ze de toegangspoort tussen IJsselmeer en waterrijk Friesland.

In Lemmer zijn alle voorzieningen voor handen. Er zijn diverse basisscholen en er is een school voor voortgezet onderwijs. Er zijn meerdere supermarkten en een ruim winkelaanbod. Daarnaast zijn er volop sportverenigingen en verenigingen met een cultureel karakter en is er een prachtig zwembad nabij het strand.

Precies op het randje van Friesland en Flevoland (maar wel in Friesland), ligt Lemmer. Het wordt ook wel 'de poort van Friesland' genoemd. Lemmer is prachtig gelegen aan het IJsselmeer en is daarmee, zeker in de zomer, een heerlijke plek voor een dagje weg. Het is ook een oud dorpje, de geschiedenis gaat heel ver terug, en dat zie je ook aan de straatjes met prachtige oude architectuur. Daardoor is het een sfeervol, maritiem centrum. Midden in het dorp meren veel boten af. Het is dan ook leuk te struinen langs de originele winkeltjes, vaak gevestigd in historische panden. Populair zijn de gezellige terrassen met horeca langs de kades. Mensen zitten er graag, omdat de boten voor hun neus langs komen. Het vaarwater door Lemmer is en blijft een populaire verbinding tussen de Friese meren en het IJsselmeer. Je kunt er door de kleine straatjes struinen (daar zitten best veel leuke winkeltjes) of genieten van gezelligheid in de haven van Lemmer.


Ruim 5.000 ondernemers

De Fryske Marren hecht veel waarde aan de ruim 5.000 bedrijven die de gemeente rijk is. Bedrijven die vooral tot het Midden- en Kleinbedrijf behoren. Onze medewerkers van economische zaken hebben veel contacten met de ondernemersverenigingen, belangenverenigingen en individuele bedrijven. De kracht van gemeente De Fryske Marren, waar Lemmer deel van uitmaakt, is het aantrekkelijk woon- en leefklimaat. De aangename balans tussen wonen, werken en recreëren is een kwaliteit die werknemers en werkgelegenheid bindt en toeristen aantrekt. Een krachtige, innovatieve en toekomstbestendige economie is één van de onderdelen van een aantrekkelijk woon- en leefklimaat, doordat het werkgelegenheid schept en bijdraagt aan het voorzieningenniveau en de uitstraling van De Fryske Marren.


Lemmer staat vijfde als dorp voor leuk dagje weg in Nederland’.

Lemmer staat bij het reisblog Travel Valley op nummer vijf in de reeks van zes leukste dorpen van Nederland voor een dagje weg. Travel Valley beschrijft internationale bestemmingen die een reis(je) waard zijn.

Dit is een mooi compliment voor dit Friese dorp aan het IJsselmeer. Al eerder kozen luisteraars van 3FM Lemmer als 'Leukste Dorp van Friesland'.* Beide zijn een warme aanbeveling om eens naar Lemmer op bezoek te gaan.

B&B’s, pensions en hotels in Lemmer e.o.

In Lemmer is het gezellig en ook in de omgeving is van alles te beleven. Dat kan om eenvoudige genoegens gaan, zoals met een drankje op een terras zitten of lekker uit eten gaan. Zie: Hart van Lemmer.


In aanvulling daarop is het een aanrader om het stoomgemaal te bezoeken, dat op de Werelderfgoedlijst staat. Dit industriële monument is verkozen als tweede van leukste ANWB-uitjes in Friesland. Iets verderop ten zuiden ligt de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Deze scoorde op de leukste-uitjes-ranglijst in Flevoland zelfs de eerste plek. Ten westen van Lemmer ligt ook nog eens het glooiende, bos- en waterrijke Gaasterland, met o.a. het historische stadje Sloten.

Door die diversiteit is er in Lemmer een ruime en gevarieerde keuze aan gezellige horeca, hotels, B&B's en pensions voor overnachtingen.

Kort om. Lemmer heeft "het". Welkom in Lemmer!!